FEM GODE TIPS FOR Å UNNGÅ INNBRUDD


Det er svært viktig å kunne føle seg trygg i sitt eget hjem – og samtidig kunne forlate det med ro i sjelen. Hos NEXSMART har vi samlet noen gode råd du kan følge for å forebygge innbrudd og være helt trygg i hjemmet ditt.

FEM GODE TIPS FOR Å UNNGÅ INNBRUDD

step 1

Tip 1: Få et SMART sikkerhetssystem som gir deg direkte PUSH-varsler

Du kan alltid føle deg trygg ved å forlate hjemmet ditt med et intelligent alarm- eller kamerasystem som sender et varsel direkte til smarttelefonen din, slik at du kan se hva som skjer når du ikke er hjemme. Hvis for eksempel et bud kommer med pakken din mens du ikke er hjemme, kan du snakke direkte med budet gjennom smarttelefonen din og avtale mottak av pakken. Hold øye med barna som leker i hagen mens du er på kjøkkenet og lager mat – eller hold øye med kjæledyrene dine hjemme.

step 2

Tip 2: Bruk klistremerker på synlige steder

Med advarselsklistremerker kan du signalisere til omverdenen at du har installert et alarmsystem eller videoovervåking. Det gjør raskt inntrykk på uvedkommende at de blir videoovervåket når de er på eiendommen din og i hjemmet ditt. Sett for eksempel et klistremerke på postkassen og ved inngangsdøren din, slik at de er lette å få øye på med en gang.

step 3

Tip 3: Nabosikkerhet

Et godt forhold til naboene kan gjøre mer enn bare å låne en kopp sukker. Det kan for eksempel være veldig lurt å snakke med naboene før du reiser på ferie. Når du gir beskjed til dem om at er du borte, holder de et ekstra øye med huset ditt og vet at de må holde utkikk etter unormal aktivitet. Du kan foreslå at de bruker søppelbøttene dine slik at de ikke er tomme. Det er lurt å holde øye med hverandres hus og nabolaget, dersom det kommer uventede besøk av typen du ikke liker. Har du et smart sikkerhetssystem (f.eks. et av våre), kan du også gi naboen din midlertidig tilgang til systemet ditt slik at de også kan motta varsler dersom noe skjer. De får tilgang til alarmen og kameraet, kan slå det på/av og mye mer. Adgangen kan enkelt fjernes når du er hjemme fra ferie.

step 4

Tip 4: Plasser kameraer på synlige steder

Mange vil instinktivt plassere et overvåkingskamera så diskret som mulig for å «fange» utenforstående uten at de merker det. Men hvis du vil unngå at utenforstående kommer for nærme – ja da kan det være en god taktikk å plassere dem synlig. Hvis alle kan se at du har et kamera, kan det også virke avskrekkende for innbruddstyver og andre inntrengere. I tillegg til å ha god oversikt over når kameraet er på riktig sted, fungerer det like godt som klistremerkene dine for å fortelle deg at det er overvåking.

step 5

Tip 5: SMART tidsinnstillinger for lys – slår lyset på når du ikke er hjemme

Det siste tipset vi vil gi deg er å ha SMART-lys. På denne måten kan du stille inn lyset i hele hjemmet til å slå seg på/av til bestemte tider. Det er en stor fordel når du er ute og reiser – for eksempel kan du bruke lysene om kvelden til å få det til å se ut som om noen er hjemme. Mange vil kanskje bare ha lyset på hele tiden mens de er borte. Men den gjennomsnittlige innbruddstyven er ikke dum og kan se gjennom trikset. Det er derfor supereffektivt å ha intelligent belysning som sørger for at lyset er på til realistiske tider – og er av om natten.

NEXSMART – Sov Trygt!

Ja, hvis du har kommet så langt, er du sannsynligvis ikke overrasket over at våre NEXSMART-alarmer og -overvåkingskameraer kan hjelpe deg med å sjekke alle de 5 gode tipsene. Men uansett om du har et av våre systemer eller ikke, er dette likevel solide tips som vi anbefaler at du benytter deg av så mye som mulig for å redusere risikoen for uønsket besøk.

Skrevet av: Tanja, Nexsmart